بورسیه تحصیلی اسکالرشیپ (scholarship)

اسکالرشیپ

بورسیه تحصیلی اسکالرشیپ  (scholarship)

بورس های تحصیلی در دانشگاه ها، فرصتی است برای حمایت مادی و معنوی از دانشجویان و محققانی که واجد شرایط هستند تا با کمک های صورت گرفته، فرصت جذب استعداد های درخشان فراهم شود. دریافت بورسیه،‌ بهترین شیوه برای پوشش هزینه های تحصیلی در خارج از کشور به شمار می رود.

با توجه به کاهش ارزش ریال نسبت به ارز های معتبر در چند سال اخیر و افزایش هزینه های تحصیل و زندگی، دریافت بورسیه پیش از عزیمت و هنگام صدور letter of admission توصیه می شود.

بورس های تحصیلی، معمولا توسط دانشگاه ها، ‌دولت ها ،‌افراد خیر و موسسات نیکوکاری و علمی ارائه می شود تا فرصت تحصیل قشر های مختلف دانشجویان فراهم شود. افرادی که اصطلاحا در دانشگاه ها donate می کنند،‌ فرصت های بورسیه را خلق می کنند که دانشجویان حایز شرایط از آن ها بنا به صلاح دید واحد پذیرش دانشگاه ها (Admission Office) استفاده می کنند.

در واقع بر اساس فعالیت انجام شده و یا عدم انجام آن در کنار تحصیل، بورس ها تقسیم بندی شده است. این کمک هزینه ها در اکثر موارد به متقاضیان مقطع دکترا تعلق میگیرد و شانس کمتری برای گرفتن بورسیه در مقطع کارشناسی ارشد وجود دارد. بعضی از این کمک هزینه ها در ازای انجام کار تحقیقاتی یا تدریس در کنار تحصیل به دانشجو پرداخت شده و بعضی دیگر(Award) نیازی به انجام فعالیت نداشته و به دانشجویان ممتاز تعلق می گیرد.

نکته ای که باید به آن اشاره کرد شرایط اقتصادی، سیاسی و اجتماعی آن کشور است که متقاضی قصد تحصیل در آن را دارد. در خصوص تفاوت بین نحوه تامین مالی در آمریکای شمالی در قیاس با اروپا، دانشگاهای اروپایی تعداد فاند کمتری به دلیل کم بودن منابع دارند ولی از نظر مقدار مبالغ بالاتری را نسبت به آمریکای شمالی دارند.

در کشورهای آمریکا و کانادا تعداد فاندها به دلیل بالا بودن منابع مالی دانشگاه بیشتر است ولی از نظر مقدار، مبلغ کمتری پرداخت می کنند. با این حال متقاضی شانس بیشتری را برای دریافت آن دارد.

اسکالرشیپ (scholarship)

اسکولارشیپ یا همان بورسیه تحصیلی، جایزه مالی برای یک دانشجو است که به جهت پوشش هزینه های تحصیل و زندگی در درجات مختلف دوران تحصیلی بین المللی اعطا می شود.

بنابراین اسکالرشیپ، برای تشویق افراد به ادامه تحصیل می باشد. معمولا برای گرفتن این بورسیه شرایط تحصیلی خوب نیاز است. دانشگاه ها برای تمدید این نوع کمک مالی، شرایط خاصی داشته بطور مثال , معدل هر ترم شما باید بالاتر از ۳ ( از ۴ نمره ) باشد. این کمک مالی به همه رده های دانشگاهی و همه رشته های درسی داده می شود.

متناسب با هر مقطع مختلف تحصیلی، مبلغ اسکالرشیپ متفاوت است. اما یک استثنایی وجود دارد و این استثنا در دوره پسادکتری می باشد که این دوره به عنوان مقطع ‏تحصیلی شناخته نمی شود و این دوره در اکثر کشورها همانند کار محسوب می شود.

اسکالرشیپ ها معمولا به دوصورت حمایت مالی می شود. نخستین حمایت مالی توسط دانشگاه و حمایت بعدی توسط پروژه های صنعتی می باشد.

عناوین مختلف اسکالرشیپ

دانشجوی ‏دکترای (‏Doctoral Student/Researcher‏)

دستیار پژوهشی یا تحقیق (‏Research Assistant‏)

دستیار ‏تدریس یا آموزش (‏Teaching Assistant‏)

اسکالرشیپ شایسته محور (Merit-based scholarship)

اسکالرشیپ احتیاج محور (Need-based scholarship)

اسکالرشیپ شرایط خاص (Student-specific scholarship)

اسکالرشیپ حرفه محور (Career-specific scholarship)

اسکالرشیپ کالج یا دانشگاه (College-specific)

مقالات مرتبط: اپلیکشن فی و نحوه ویو کردن | تفاوت های بیانیه شخصی و بیانیه هدف

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توسط
تومان