عناوین مقاله:
توصیه نامه چیست؟
توصیه نامه چیست | توصیه نامه تحصیلی | توصیه نامه که ترجمه عبارت Recommendation Letter است در طی درخواست های شغلی و تحصیلی مورد استفاده قرار می گیرد. این نامه را شخصی برای توصیه فرد دیگری می نویسد و نظر خود را در رابطه با عملکرد و قابلیت های فرد بازگو می کند. توصیه نامه برای دریافت پذیرش دانشگاه و اپلای لازم است و اساتید باید آن را برای متقاضی بنویسند.
نگارش توصیه نامه تحصیلی و ارائه آن به دانشگاه مورد نظر می تواند نوعی اعتبار برای متقاضی موقعیت تحصیلی محسوب شده و کمک کند تا قابلیت ها، خلاقیت ها، توانایی ها و تجربیات فرد بهتر نشان داده شود و دانشگاه مورد نظر بهتر شخص متقاضی را از نظر علمی و رفتاری بشناسد.
یکی از مهمترین بخش های توصیه نامه شما می تواند نگارش آن دسته از مهارت ها و قابلیت هایتان باشد که در رزومه شما قابل اثبات نیست؛ مانند حل تمرین بودن، فعالیت های شما در شرکت خاص یا در دانشگاه در انجمن علمی خاص. این بخش ها می تواند تاثید مثبتی در نگرش دانشگاه مقصد در رابطه با توانایی های شما داشته باشد.
البته باید خاطر نشان کرد توصیه نامه بخودی خود تضمینی برای گرفتن پذیرش نیست و توصیه نامه هایی که فاقد صداقت لازم باشد شانس متقاضی را برای ورود به دانشگاه از بین خواهد برد.
البته در بسیاری از مواقع دریافت توصیه نامه برای دانشجویان سخت است زیرا در پاره ی مواقع اساتید وقت کافی برای نگارش توصیه نامه تحصیلی ندارند و در عین حال دانشگاه های مختلف می توانند قالب های خاصی از توصیه نامه تحصیلی را درخواست کنند. این قابل و فرم های نگارش توصیه نامه را دانشجو باید از سایت دانشگاه مقصد دریافت کند و حداقل سه نفر از اساتید این توصیه نامه ها را برای شخص بنویسند.
بعضی از دانشگاه ها دارای فرمهای توصیه نامه آنلاین هستند که با وارد کردن ایمیل اساتید به صورت خودکار لینک مربوطه برای استاد فرستاده میگردد تا تکمیل کنند.
نگارش توصیه نامه تحصیلی چه اهمیتی دارد؟
از مهمترین دلایل و اهمیت نگارش توصیه نامه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- همانطور که قبلا گفته شد در صورتی که متقاضی دارای مهارتی باشد که نتوان آن را از طریق رزومه اثبات کرد بهترین حالت این است که استاد در توصیه نامه آن قابلیت و توانایی را برای کمیته پذیرش شرح دهد.
- توصیه نامه شما می تواند تضمینی باشد از طرف اساتید در رابطه با فعالیت های علمی و رفتاری شخص.
- توصیهنامهی خوب باعث بالا رفتن اعتبارتان خواهد شد.
- در مواقعی توصیه نامه می تواند به دانشگاه مقصد نشان دهد که متقاضی در چه زمینه هایی ضعف دارد تا پس از پذیرش بر روی آن زمینه ها تاکید شده و تقویت شود.
چه کسانی می توانند برای ما توصیه نامه تحصیلی بنویسند؟
توصیه نامه چیست | توصیه نامه تحصیلی | شاید بسیاری از متقاضیان برایشان سوال باشد که چه کسی باید توصیه نامه را برایشان بنویسد. انتخاب فرد مناسب برای نوشتن توصیهنامه، امری مهم و حیاتی محسوب میشود. بهترین کار برای شروع پیدا کردن اساتیدی است که در رشته شما تخصص دارند است.همچنین این اساتید باید وقت و حوصله ی کافی برای نگارش توصیه نامه شما را داشته باشند همچنین از توانایی ها و قابلیت های شما آگاهی داشته باشند. پس از پیدا کردن اساتیدتان می توانید از آنها درخواست کنید تا برای شما توصیه نامه بنویسند.
به طور کلی برای نگارش توصیه نامه تحصیلی و توصیه نامه شغلی گزینه های مناسب میتواند شامل:
– شخصی که پژوهش شما را تحت سرپرستی دارد، به عنوان مثال استاد راهنمای فعلی و یا قبلی شما،
– همکار شما در آزمایشگاه با داشتن حداقل مدرک علمی دکتری،
– استاد تدریس یکی از درسهای شما، که با شما رابطه ی خوبی دارد،
– رئیس و یا معاون دانشکده،
– نامه رئیس شرکت محل کار نیز میتواند مفید باشد، در صورتی که برنامه مورد نظر به وظایفی که شما در آن شرکت انجام داده اید نزدیک باشد، و اینکه در آن نامه از نحوه کار شما تعریف شده باشد.
پیشنهاد مطالعه: نگارش CV | نگارش توصیه نامه | نگارش کاورلتر
بخش های مهم یک توصیه نامه تحصیلی؟
توصیه نامه چیست | توصیه نامه تحصیلی | به طور کلی هر توصیهنامه تحصیلی متشکل از ۵ بخش اصلی است که در ادامه به اختصار آنها را معرفی خواهیم کرد.
- مقدمهای مختصر که رابطه شما با متقاضی و تجربه یا تخصص شخصی شما را بیان میکند.
- مروری بر نقاط قوت و صلاحیتهای متقاضی (دانشجو)
- یک داستان شخصی که شامل یک تا دو ویژگی متقاضی است. (برخی از ویژگیهای دانشجو که شما را تحت تاثیر قرار داده است)
- بیانیه پایانی که مشخص میکند که چرا فردی که توصیه میکنید و مناسب این فرصت است.
- امضایی که شامل نام و اطلاعات تماس شما باشد.
- فرمت و قالب توصیه نامه تحصیلی
- برای توصیهنامه تحصیلی مقطع کارشناسی ارشد بین 300 تا 400 کلمه (حداکثر یک صفحه A4)
- برای توصیهنامه تحصیلی مقطع دکتری بین 300 تا 600 کلمه (بین 1 تا 2 صفحه A4)
لازم به ذکر است بعضی از دانشگاه ها برای موقعیت های مختلف خود محدودیت کلمات توصیه نامه را از قبل اعلام می کنند تا متقاضی بر اساس آن نگارش توصیه نامه تحصیلی را انجام دهد. به طور کلی بهتر است توصیه نامه تحصیلی نهایتاً ۱ صفحه باشد.
چگونه توصیه نامه تحصیلی را ارسال کنیم؟
ارسال توصیهنامه به طور کلی به ۳ روش امکانپذیر است که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
ارسال آنلاین توصیه نامه: دریافت فرمت و قالب مورد نظر دانشاه مقصد از سایت دانشگاه و نگارش و ثبت آن در بخش توصیه نامه.
از طریق ایمیل: بعضی دانشگاهها در سایت خود امکان نگارش و ثبت توصیهنامه ندارند و توصیهکننده باید توصیهنامه متقاضی را تایپ کرده و از طریق ایمیل برای دفتر پذیرش دانشگاه ارسال کند.
از طریق پست: توصیهکننده بعد از نگارش توصیهنامه، باید آن را به متقاضی به صورت مهر و موم شده تحویل دهد، متقاضی(دانشجو) باید آن را به آدرس پستی دانشگاه ارسال کند.
آیا ممکن است که کمیته تصمیم گیری، با شخص توصیه کننده تماس بگیرد؟
این حالت ممکن است ولی در موارد نادر اتفاق میافتد.یکی از مواقعی که ممکن است دانشگاه با استاد یا فرد توصیه کننده تماس بگیرد زمانیست که یک توصیه نامه خیلی خوب از یک شخص مطرح ارسال شود که ممکن است دانشگاه با شخص تماس بگیرد تا از صحت و سقم توصیه نامه مطلع شود.
پیشنهاد مطالعه: نگارش استاندارد توصیه نامه | تحصیل در جمهوری چک | سایت یافتن فرصت تحصیلی در اتریش
توصیه نامه چیست | توصیه نامه تحصیلی