کلیرنس ویزای آمریکا | زمان لازم برای بررسی کلیرنس ویزای آمریکا

کلیرنس ویزای آمریکا
5/5 - (1 امتیاز)

کلیرنس ویزای آمریکا

کلیرنس ویزای آمریکا: فرآیند کلیرنس ویزای آمریکا یا همان Administrative Processing پروسه ایست که توسط وزارت امور خارجه آمریکا صورت می گیرد و تصمیم در این رابطه به عهده ی شخص مصاحبه کننده یا همان آفیسر سفارت کشور آمریکا می باشد. در صورتی که آفیسر سفارت در پرونده ی متقاضی دچار تردید شود و یا نسبت به موضوعی در پرونده فرد دچار شک شود می تواند برای بررسی های تکمیلی پرونده متقاضی را وارد پروسه کلیرنس می کند.

این فرآیند به اینمعناست که: پرونده متقاضی از سفارت/کنسولگری به یک مرکز داده ارسال شده است تا از نظر محکومیت های کیفری، خطرات امنیتی، تخلفات مهاجرتی یا سایر بی نظمی ها بررسی شود و یا پرونده متقاضی به تاخیر خواهد افتاد.

هنگامی که درخواست ویزای متقاضی برای رسیدگی اداری یا Administrative Processing انتخاب می شود، با نامه ای مبنی بر اینکه پرونده در حالت تعلیق است تا زمانی که واجد شرایط بودن مشخص شود، مطلع می شود. گاهی – اما نه همیشه – نامه به متقاضی ویزا دستور می دهد که اطلاعات یا اسناد اضافی را ارائه دهد که به مقام کنسولی در تصمیم گیری کمک می کند.

در رابطه با درخواست ایرانیان برای دریافت ویزا در ۹۹ درصد مواقع پرونده وارد پروسه کلیرنس می شود و دانشجویان وارد پروسه نامتعارف می شوند. به طور کلی این فرآیند شامل ارسال درخواست برای صدور ویزا به مقر وزارت امور خارجه در واشنگتن جهت بررسی احتمال اتهام به جاسوسی، تروریسم و صادرات غیر قانونی فناوری به خارج از ایالات متحده آمریکا است.

پس از سپتامبر ۲۰۰۱ بررسی و جدیت در رابطه با صدور ویزای آمریکا بیشتر شده و این پروسه برای جلوگیری از خطرات احتمالی ناشی از نفوذ نیروهای بیگانه به داخل خاک این کشور و سوءاستفاده این نیروها از تکنولوژی و علم حاضر در آمریکا یا عملیات خرابکارانه جهت مقابله با منافع آمریکا و دیگر ملت ها و همچنین سلب آرامش و صلح در امان نگاه دارد.


زمان لازم برای بررسی کلیرنس ویزای آمریکا

مدت زمان کلیرنس امریکا: از آنجایی که در پروسه اپلای و پذیرش تحصیلی زمان امری مهم و حیاتی است و دانشجویان مخصوصا در زمان هایی که موفق به دریافت فاند می شوند و با جود ددلاین ها نگرانی بیشتری در خصوص زمان ورود به کشور آمریکا و دریافت ویزا دارند. به همین سبب بسیار مهم است که زمان بندی دقیقی برای مواقعی که درخواست ویزا به بررسی کلیرنس ویزا منتهی میشود وجود داشته باشد.

دانشجویانی که موفق به دریافت پذیرش از دانشگاه‌های آمریکا شدند ولی به علت طولانی شدن مراحل کلیرنس نتوانند ویزا بگیرند و به موقع به ترم دانشگاهی خود نرسند می بایست پذیرش خودشان را به تأخیر بیندازند که به این کار دیفر کردن می‌گویند.

به طو کلی طبق اعلام وزارت امور خارجه آمریکا بیش از ۸۰ درصد اشخاصی که درگیر پروسه کلیرنس ویزای آمریکا می شوند طی کمتر از دو هفته بررسی های لازم انجام می شود و به اصطلاح کلیر می شوند اما همچنان زمان دقیقی برای این پروسه اعلام نمی کند.


سازمان های مرتبط با بررسی سوابق

در رابطه با پروسه کلیرنس ویزای آمریکا نهاد ها و سازمان مختلفی دخیل هستند و به پرونده متقاضیان رسیدگی می کنند از جمله وزارت امور خارجه آمریکا، سایر سازمان ها و آژانس های مرتبط مخصوصا نهادهای تحت نظارت وزارت امنیت خارجی آمریکا که به بررسی شرایط اخذ ویزا ورود می کنند.

برخی از آژانس اجرای قانودها عبارتند از گروه دفتر خزانه داری کنترل دارایی های خارجی، اینترپل و وزارت دفتر امور امنیت بین المللی و منع گسترش سلاح های هسته ای.


کلیرنس ویزای آمریکا


دسته بندی ملیت ها

کشور آمریکا ملیت های مختلف را در دسته بندی های متفاوتی قرار داده و پروسه بررسی مدارک قرار گرفته آنها با توجه به این دسته بندی های صورت می گیرد. ایرانی ها در دسته ویزای Eagle قرار دارند. دسته ای که فقط ۵ ملیت شامل آن می شود: روسیه، چین، کوبا و ویتنام.


دلایل رایج رد شدن صلاحیت ها

از دلایل رایج رد شدن صلاحیت متقاضیان می توان به سربازی، رشته ی تحصیلی، موضوع پایانامه، تدریس در دانشگاه و سوابق کاری و … اشاره کرد. که مهمترین آنها را در این بخش شرح خواهیم داد:

  • رشته تحصیلی و دانشگاه

در برخی موارد آفیسر اداره مهاجرت و سفارت نسبت به بعضی دانشگاه ها و بعضی رشته ها حساسیت بیشتری نشان می دهند. به عنوان مثال در صورتی که رشته تحصیلی شخص به مسائل امنیتی و یا شبکه های ملی مرتبط باشد می تواند دلیل رد صلاحیت ویزای آمریکا خواهد شد.

  • سابقه کاری

در مواقعی نیز سابقه ی کاری در برخی ارگان ها و سازمان های داخل ایران باعث ایجاد حساسیت شده و باعث می شود پرونده فرد متقاضی وارد پروسه کلیرنس ویزای آمریکا شود.

  • وابستگی به نهاد هایی که از طرف آمریکا تحریم هستند

همانطور که می دانید برخی سازمان ها از طرف کشور آمریکا در لیست تحریم ها قرار گرفته اند که در بسیاری از مواقع ارتباط و وابستگی به این سازمان ها موجب می شود روند اخذ ویزای آمریکا برای متقاضیان دچار مشکل شود.

  • سابقه کیفری

اگر متقاضی تا به حال برای هر گونه جرمی در هر نقطه از جهان دستگیر، مورد استناد، متهم و/یا محکوم شده باشد، ممکن است پرونده مورد رسیدگی اداری قرار گیرد.

البته لازم به ذکر است در مواقعی فرد هیچ یک از مواردی که نام بردیم در کارنامه اش وجود ندارد اما به دلایل نامعلوم درخواست ویزای آنها وارد پروسه کلیرنس ویزای آمریکا می شود.


شرایط و اولویت کلیرنس ویزا آمریکا

  • ویزاهای همسر و فرزندان سیتیزن و دارنده اقامت قانونی (گرین کارت ) به شرط اجرای مقرارت سنی.
  • ویزا کار – H1b – j- E3 – پرستاری.
  • پدر و مادر سیتیزن منوط به اجرای شرط سنی و گواهی سلامت.
  • ویزای برادر و خواهر سیتیزن منوط به اجرای شرط سنی و گواهی سلامت.
  • در مورد ویزاهای نامزدی مشروط به تشخیص افسر کنسولی.
  • ویزاهای سرمایه گذاری و گروه – Eb1 -Eb2 – Niw.

اگر درخواست ویزای غیر مهاجرتی (DS-160) برای رسیدگی اداری ارسال شود، آیا این به معنای رد شدن درخواست است یا رد خواهد شد؟

خیر. هنگامی که درخواست ویزا برای رسیدگی اداری ارسال می شود، واجد شرایط بودن ویزا مشخص نشده است. پس از بازگشت پرونده از بررسی اداری، و در صورت عدم شناسایی مشکل، احتمالاً درخواست تأیید می شود. البته تشخیص نهایی تایید صلاحیت مربوط به مامور کنسولی است.


مقالات مفید: اهمیت آزمون GRE | آزادسازی مدرک تحصیلی از طریق کاریابی | رتبه بندی شانگهای


 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توسط
تومان