مدارک لازم برای اخذ پذیرش تحصیلی | مدارک اپلای

انگیزه نامه برای تحصیلات تکمیلی

مدارک لازم برای اخذ پذیرش

جمع بندی و ارائه تصویری مشترک از مدارکی که دانشگاه های مختلف برای دادن پذیرش می خواهند بسیار سخت است. اما با این حال می توان یک تصویر عمومی ارائه کرد. با مراجعه به سایت دانشگاه های خارجی، می توان دید که در هر دانشگاهی سه مرکز هستند که از شما مدارکی مخصوص به خود را طلب می کنند که این مراکز عبارتند از:

  1. دپارتمان رشته مورد نظر
  2. مرکز تحصیلات تکمیلی
  3. سازمان مرکزی دانشگاه

    ۱- دپارتمان

تمام اطلاعات علمی لازم و مدارک مورد نیاز برای پذیرش هر رشته در دپارتمان آن رشته وجود دارد. تقریبا اکثر دپارتمان ها مدارک زیر را بدون استثنا می خواهند:

ترجمه مدارک و ریز نمرات از تمام دانشگاه هایی که قبلا از آنها فارغ التحصیل شده اید.

انگیزه نامه – SOP

نامه ای بسیار مهم درباره شما است که در آن پیشینه ای از خود و تحصیلاتتان، توانایی ها و علایق و اهداف خود برای تحصیل در مقاطع بالاتر صحبت می کنید و معمولا در این نامه باید ذکر کنید که چرا دانشگاه مورد نظر را انتخاب کره اید. مراقب باشید در نوشتن از توانایی های خود اغراق نکنید و معقول باشید و همچنین کپی کردن از SOP های دیگران را فراموش کنید.

رزومه

در رزومه، اطلاعات فردی، تحصیلی، پایان نامه، مقالات، کتب، زمینه های علمی مورد علاقه تان، مدارک زبان و مهارت کامپیوتر و هر آنچه که برای جلب نظر استاد به شما کمک می کند را درج کنید.

توصیه نامه

توصیه نامه نامه ای است که شما باید از اساتید خود که معمولا سه استاد هستند برای ارسال به دانشگاه های مورد نظر ارسال کنید. در این نامه اساتید درباره توانایی ها، علایق و خصوصیات شما می نویسند. این نامه ها بسیار مهم هستند و دانشگاه های خارجی معمولا نامه های سطحی و کم عمق را به راحتی تشخیص می دهند. اساتید باید به چنان جزئیاتی درباره شما اشاره کنند که مشخص کند واقعا شما را می شناسند.

اکثر دانشگاه ها برگه مخصوصی برای این کار ندارند و اساتید شما باید در سربرگ مخصوص دانشگاه خود، آن را بنویسند.

برخی دانشگاه ها برگه مخصوص دارند و شما باید آن را از سایت دانشگاه دانلود کنید.

برخی دانشگاه ها مانند دانشگاه تورنتو، تنها ایمیل رسمی اساتید شما را می خواهند تا بتوانند خودشان سؤالاتی را از اساتید شما بپرسند. البته ایمیل اساتید شما باید پسوند رسمی دانشگاه را داشته باشد.

نمره زبان تافل یا آیلتس

برای کشورهای انگلیسی زبان، باید یکی از دو مدرک معمول زبان در ایران یعنی آیلتس و تافل را ارائه دهید.

اگر قصد رفتن به کانادا را دارید بهتر است که آیلتس امتحان دهید. چرا که معمولا دانشگاه های کانادایی نمره آیلتس کمتری نسبت به تافل می خواهند. به عنوان مثال دانشگاه بریتیش کلمبیا در بیشتر رشته های خود آیلتس ۶٫۵ ولی تافل ۹۵ به بالا را می خواهد که این دو معادل هم نیستند.

برای آمریکا بهتر است که تافل امتحان دهید. در آمریکا بر خلاف کانادا، تعادل میان آیلتس و تافل رعایت می شود. اما نکته مهم این است که برخی دانشگاه ها مدرک آیلتس را نمی پذیرند.

هزینه پذیرش (Application Fee)

این هزینه در کشورهای مختلف، متفاوت است. در کانادا تقریبا بین ۷۰ تا ۱۰۰ دلار و در آمریکا تقریبا بین ۴۰ تا ۱۰۰ دلار است که هنگام ثبت نام آنلاین باید با کارت های اعتباری بین المللی آن را پرداخت شود.

فرم های پذیرش (Application form)

تقریبا در تمام دانشگاه ها مشترک است و مجموعه فرم هایی است که باید به صورت آنلاین پر شوند که شامل اطلاعات شخصی و تحصیلی می باشد.

۲- مرکز تحصیلات تکمیلی

این مراکز هم در دانشگاه های متفاوت، مدارک متفاوتی را تقاضا می کنند. معمولا در صفحه دفتر تحصیلات تکمیلی نمره های مورد نیاز زبان را درج می کنند. اما مهمترین مدرکی که باید به این مرکز در هر دانشگاهی بفرستید نمره آزمون GRE یا GMAT شماست. این مراکز هر کدام کد مخصوص به خود را دارند که شما هنگام ارسال نمرات باید آنها را درج کنید.

۳- سازمان مرکزی دانشگاه

این سازمان بیشتر در مورد ویزا و تعهد مالی شما تقاضای مدرک می کند. در مجموع بیشتر امور غیر درسی در این بخش بررسی می شود.

مقاله پیشنهادی: تفاوت رزومه و CV | آشنایی با دانشگاه پرینستون آمریکا | دانشگاه استنفورد آمریکا

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توسط
تومان