تفاوت رزومه و CV | رزومه و سی وی چه تفاوتی دارند

تفاوت رزومه و CV

تفاوت رزومه و CV

تفاوت رزومه و CV | این روزها شاهد ارتقاء سطح غلمی و عملی پژوهشگران و دانشجویان ایرانی هستیم که موجب محبوبیت و جذب بیشتر آنها توسط کشور های خارجی شده است. با افزایش درخواست پذیرش و مهاجرت تحصیلی و شغلی افراد نیاز به ارسال مدارک معرف شخص بیشتر خواهد شد. از مهمترین مدارک که در موقعیت های شغلی و تحصیلی مورد استفاده قرار خواهد گرفت رزومه و cv  است. اما باید در نظر داشت این دو مدرک با هم تفاوت هایی دارند و هر یک کاربرد خاص خود را در موقعیت های مختلف دارا هستند.

تفاوت رزومه و CV در چیست؟

مهمترین و اصلی ترین تفاوت رزومه و CV در تعداد صفحات، محتوا و هدف نگارش هر یک است. رزومه یک سند خلاصه شده 1 تا 2 صفحه ای از سوابق تحصیلی، تجربیات عملی و قابلیت ها و توانایی های شخص است. رزومه با هدف معرفی کوتاه شخص طی 1 تا 2 دقیقه نوشته میشود تا خواننده بتواند در طی همین زمان کوتاه به توانایی ها و سوابق تحصیلی شما پی ببرد. بنابراین رزومه باید دقیقا مواردی را شامل شود که مرتبط با زمینه درخواست شما و حاوی اطلاعات مربوط به آن باشد.

در صورتی که سی وی (cv) می تواند بیش از 2 صفحه باید و اطلاعاتی که در آن ذکر می شود با جزئیات بیشتری نوشته شود.cv  شخصمی تواند تمامی سوابق کاری و پژوهشی شخص را شامل شود و می توان در آن به مواردی نیز اشاره کرد که به موقعیت مورد نظر شما مرتبط نیستند.

رزومه (Resume) چیست؟

تفاوت رزومه و CV را می توان با تعریف و شرح ویژگی های هر یک بهتر بیان کرد. رزومه که برگردان کلمه Resume است و در زبان فارسی به معنای خلاصه ای از تجربیات شخص است با سی وی متفاوت است. رزومه به طور معمول به وسیله افراد غیر دانشگاهی و غیر آکادمیک برای معرفی خود به سازمان یا موسسات برای اخذ موقعیت شغلی استفاده می شود. رزومه شخص چکیده ای از تجارب کاری و حرفه ای شخص است و در 1 تا 2 صفحه نوشته می شود. در اکثر مواقع به همراه رزومه شخص کاورلتر یا نامه پوششی برای شرح بیشتر رزومه نوشته می شود تا هدف از آن پیشنهاد را توضیح دهد.

بنابراین مهمترین تفاوت رزومه و CV در موقعیت هاییست که کاربرد دارند. رزومه شخص برای موقعیت های شغلی و استخدام ارائه می شود و باید خلاصه ای از سوابق کاری شما باشد. نکته اساسی در رابطه با نگارش رزومه مختصر نویسی و خلاصه بودن سوابق و فعالیت های شخص است. مشخصات درج شده در رزومه به طور کلی شامل :

  • سابقه ی تحصیلی
  • محل تحصیل
  • سابقه ی کار و مدت کار
  • معرفی پروژهای تحقیقاتی توسط فرد
  • معرفی مقالات و کتب چاپ شده توسط فرد

سی وی  (CV) چیست؟

CV که خلاصه شده ی کلمه Curriculum Vitae می باشد که به معنی تاریخچه زندگی افراد است که این تاریخچه شامل ویژگی ها،مهارت ها و فعالیت ها و سوابق تحصیلی و مشخصات فردی و … و هر جایزه و افتخار علمی که شخص کسب کرده رو شامل میشه .

تفاوت رزومه و CV در موقعیت هاییست که ارائه خواهند شد، سی وی برای موقعیت های دانشگاهی و آکادمیک کاربرد دارد که شخص برای اخذ پذیرش تحصیلی با موقعیت تحقیقاتی اقدام می کند. cv  نسبت به رزومه کامل تر خواهد بود و سوابق تحصیلی و علمی شخص رو به صورت جامع تر بیان خواهد کرد.

بخش های مهم نگارش CV

  • مشخصات فردی ( Personal Details )

در بخش مشخصات فردی که بخش آغازین نگارش سی وی خواهد بود باید به طور کامل خود را معرفی کنید مانند نام کامل، جنسیت، ملیت، تاریخ تولد، شماره پاسپورت، اطلاعات تماس مثل تلفن ، ایمیل و آدرس.

  • سوابق و توانایی های تحصیلی و علمی ( Education and Qualification )

در این بخش که یکی از اصلی ترین بخش های سی وی را شامل می شود باید سوابق تحصیل خود را ذکر کنید و از زمان دبیرستان تا مقطع تحصیلی کنونی خود را عنوان کنید. در این بخش سال تحصیلی، تاریخ فارغ التحصیلی، رشته و محل تحصیل خود را بیان کنید.

  • سوابق کاری و شغلی ( Work Experiences )

در یان بخش نیز باید سوابق شغلی خود را بیان کنید و سالی که مشغول به کار بودید و سمت و آدرس محل کار خود را عنوان کنید.

  • مطالب و مقالات و یا کتابهای منتشر شده ( Publications )

در صورتی که مقاله یا کتاب منتشر شده ای دارید یا در کنفرانس مرتبط با موقعیت مورد نظر شرکت کرده اید باید این بخش را تکمیل کنید که شامل عنوان مقالات، کتب یا کنفرانس ها و تاریخ و محل انتشار یا شرکت در آنها می شود.

  • مهارت ها ( Other Skils )

این بخش مربوط به اشخاصی است که علاوه بر سوابق تحصیلی و کاری خود مهارت های خاص دیگر دارند می باشد که می توانند آن را بیان کنند.

موارد و نکاتی که باید زمان نوشتن CV رعایت کنید:

  1. در صفحه اول و سمت راست صفحه یک عکس از خودتون  قرار بدید.
  2. خیلی زیاد CV رو طولانی نکنید و همه موارد رو خلاصه شده و واضح بنویسید .
  3. همه نوشته هایی رو که وارد میکنید باید تک تکشون مستند باشه ، پس یادتون نره که موارد غیر مستند و دروغ ننویسید . و موارد رو خیلی بزرگ نکنید بلکه در همون حدی که هست بیان کنید ، مثلا اگه ۲ سال استاد دانشگاه بودین ، به  جاش ننویسید ، ۲ سال رئیس دانشگاه بودم ، چون بعدا اگه خدا خواست و پذیرفته شدین باید نامه سابقه کار بیارین و وقتی ببینند دروغ نوشتین ، مشکلات زیادی براتون پیش میاد و به ضررتون تموم میشه .
  4. یادتون نره که CV باید حتما به صورت تایپ شده و به زبان انگلیسی باشه .

مقالات مرتبط با تفاوت رزومه و CV : نگارش تخصصی cv و رزومه

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توسط
تومان