رایج‌ترین شاخص‌های سنجش تاثیر مجلات

انگیزه نامه برای تحصیلات تکمیلی

رایج‌ترین شاخص‌های سنجش تاثیر مجلات

برای سنجش کیفیت علمی مجلات بایستی شاخص‌های مختلفی را که برای مجله مد نظر و توسط وبسایت‌های معتبر محاسبه شده است، مورد توجه قرار دهیم. یکی از این شاخص‌ها ایمپکت فاکتور و انواع ایمپکت فاکتور است.

مطلب پیش رو به معرفی و بررسی انواع ایمپکت فاکتور، تعریف انواع ایمپکت فاکتور، نحوه محاسبه آن‌ها و معرفی وب‌سایت معتبر برای آگاهی از میزان شاخص مد نظر خواهد پرداخت. البته توجه داشته باشیم که در حال حاضر تقسیم‌بندی استانداردی برای معرفی انواع ایمپکت فاکتور وجود ندارد و در زیر به مهمترین آنها اشاره می شود:

استانداردهای مهم برای معرفی ایمپکت فکتور مجلات

  1. ایمپکت فاکتور مجله یا (Journal Impact Factor JIF)
  2. گلوبال ایمپکت فاکتور
  3. شاخص SJR
  4. امتیاز آیگن فاکتور یا Eigen Factor Score

ایمپکت فاکتو

از میان شاخص های متعدد سنجش مجلات، ایمپکت فاکتور معتبرترین شاخصی است که توسط موسسه تامسون رویترز ارائه می شود. ایمپکت فاکتور اغلب به صورت مخفف IF نشان داده می شود به صورت میانگین تعداد دفعاتی که مقالات یک مجله در دو سال قبل از آن رفرنس داده می شود تعریف می شود. ایمپکت فاکتور به وسیله Eugene  Garfield ( بیانگذار موسسه تامسون ISI که بخشی از تامسون رویترز است) بنیان گذاری شد.

ایمپکت فاکتور مجلات هر ساله برای مجلاتی که در لیست مجلات تامسون رویترز قرار دارند تعیین می شود. در پایان هر سال، مجله های تحت پوشش فهرست نویسی ISI که در فهرست وبگاه علم (Web of Science=WOB) قرار گرفته اند، ارزیابی می شوند. این موسسه هر سال در ماه ژوئن (ماه ۶ میلادی) ایمپکت فاکتورهای مجلات در سال قبل را منتشر می کند که البته دستیابی به این ایمپکت فاکتورها هم رایگان نیست.

بالاترین ایمپکت فاکتوری که تاکنون به یک مجله اختصاص یافته است مربوط به مجله CA: A Cancer Journal for Clinicians از انتشارات وایلی با ایمپکت فاکتور ۲۴۴ است. بعد از این‌ مجله ضریب تاثیر سایر مجلات به مراتب پایین تر و از اعداد ۶۰ به پایین شروع می شود.

مقالات مفید: گواهی پذیرش کبک | تغییر زمان و مرکز آزمون تافل | ارزشیابی مدرک تحصیلی در آلمان

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توسط
تومان