فاند و فول فاند چیست و چه مواردی معیار دانشگاه ها برای اعطای بورسیه است؟
فول فاند چیست | بطور کلی فاند، بودجه و تامین مالی است که به دانشجویان تعلق می گیرد. حال فاند می تواند در انوع مختلفی مانند بورسیه تحصیلی یا اسکالرشیپ (Scholarship)، کمک هزینه تحصیلی (Financial aid)، فلوشیپ (Fellowship) ارائه شود که هر کدام از این فاندها خود نیز زیر مجموعه های مختلف دارد. بورسیه های تحصیلی نیز که برای اهداف مختلف ارائه می شوند به دو دسته کلی تقسیم می شوند:
بورسیه های تحصیلی عاد یا جزئی و بورسیه های تحصیلی فول فاند (fully funded scholarships). زمانی که تحت عنوان هر یک از این کمک هزینه های مالی، هزینه های دانشجویان پوشش داده شود اصطلاحا گفته می شود که متقاضی بورسیه دریافت کرده است.
انواع فاند
- حقوق ماهیانه یا سالیانه در ازای فعالیت آکادمیک
- کمک هزینههای تحصیلی بدون بازپرداخت یا با بازپرداخت بلندمدت
- کمک هزینههای تحصیلی برای بانوان
- کمک هزینههای مربوط به افراد با توانایی یا مهارتهای خاص
تفاوت فاند و فول فاند
دسته اول بورسیه هایی هستند که دسترسی به آنها آسان و از تعداد بیشتری برخودار هستند. این دسته از بورسیه های تحصیلی تنها هزینه های دانشگاهی از جمله شهریه را تحت پوشش قرار می دهد. مبلغ این بورسیه ها یا به صورت مستقیم به دانشگاه پرداخت می شود یا اینکه در ابتدای سال تحصیلی در اختیار دانشجو قرار می گیرد. اما در بورسیه های تحصیلی فول فاند؛ این کمک هزینه ها، تمامی هزینه های لازم برای تحصیل و زندگی شما را در دانشگاه و کشور مورد نظر را بر عهده می گیرد.
ساختار انگیزه نامه | راهنمای اپلای پسادکتری | دانشگاه های ارزان در اسکاندیناوی
آیا فول فاندها نیاز به ارائه تمکن مالی دارند؟
درصورتیکه مقدار فاند دریافتی از دانشگاه برابر یا بیشتر از مجموع هزینه های محاسبه شده توسط دانشگاه باشد می توان گفت که فول فاند ارائه شده است. اما درصورت کمتر بودن فاند، مابه التفاوت با عنوانهایی نظیر parents، personal funds، و … در نامه پذیرش غالبا درج می شود که نشان می دهد چه مقدار از هزینه ها به عهده دانشجو می باشد.
دانشجویانی که فول فاند هستند نیازی به ارائه تمکن مالی ندارند. اگر آفیسر در هنگام مصاحبه نامه تمکن مالی درخواست کرد، به او توضیح دهید که هزینههای شما توسط دانشگاه تامین میشود. البته در برخی موارد محدودی آفیسر سفارت بیان میکند که فاند تامین شده توسط دانشگاه برای ۸ یا ۹ ماه است و فاقد فاند تابستان است که در این موارد توصیه میشود یک تمکن برای ۳، ۴ ماه باقیمانده همراه داشته باشید.
معیار دانشگاه ها برای اعطای بورسیه
بطور کلی Scholarship و grants, bursaries, loans انواع مختلف کمک هزینه تحصیلی هستند. Scholarships بر اساس شرایط درسی و تحصیلی متقاضی بوده و توسط منابع دولتی، شرکتهای خصوصی یا دانشگاهها ارائه میشوند و به این نوع اسکالرشیپها اصطلاحا فلوشیپ (fellowship) هم گفته میشود. برای دریافت این بورسیه تحصیلی، متقاضی باید دارای صلاحیت های علمی مانند معدل بالا، مقاله و نمره زبان انگلیسی یا جیآرای (GRE) مناسب باشد.
اما grants و bursaries مربوط به زمانی هستند که دانشجو نیاز مالی داشته و از منبعی به آنها کمک می شود. در این موارد صلاحیت های علمی دانشجو مد نظر قرار نمیگیرد. این نوع کمک هزینهها کمتر برای دانشجویان بینالمللی در نظر گرفته میشوند. همچنین loans و یا وامهای دانشجویی نیز برای دانشجویان خارجی، همانند شهروندان آن کشور، موجود است. این بدین معناست که آنها نیز باید این وامها را با همان نرخ سود مشابه شهروندان آن کشور، باز پرداخت کنند.
معیار های لازم برای اخذ بورسیه
- معدل بالای در تمامی مقاطع
- مدرک زبان انگلیسی معتبر (آیلتس حداقل ۶٫۵ یا تافل حداقل ۹۰)
- حداقل ۲ یا ۳ مقاله ISI و ISC ….
- توصیه نامه معتبر و قوی از اساتید صاحب نام
- نمره قبولی در آزمون GRE برای رشته های مهندسی و GMAT برای مدیریت (برای دانشگاه های آمریکا و کانادا)
- شرکت در کنفرانس های بین المللی
- ارائه پروپوزال نوآورانه
چون شما با رقبای بین المللی برای یافت بورسیه سنجیده می شوید، پس به حداقل نمره در موارد بالا اکتفا نکنید. هرچقدر رزومه شما پربارتر باشد امکان دریافت بورسیه نیز برای شما بیشتر میشود.
پرداخت ارزی با مستر کارت | هزینه ارزیابی مدرک پرستاری | پرداخت هزینه وقت سفارت انگلیس
فول فاند چیست