نکات لازم برای نگارش انگیزه نامه

نکات لازم برای نگارش انگیزه نامه
5/5 - (1 امتیاز)

باید ها و نبایدها برای نگارش انگیزه نامه

انگیزه نامه یکی از مدارک مهمی است که تقریبا برای اپلای کردن در هر رشته‌ای و مقطعی برای تمامی دانشگاه‌های الزامی می باشد و مبنای اصلی ارزیابی افراد بعد از رزومه است. در متن انگیزه نامه کمیته پذیرش دانشگاه و یا استاد مربوطه انتظار دارد تا متقاضی از دیدگاه خود، گذشته کاری، تحصیلی و مهارت هایش رو بیان کند و نشان دهد که چرا گزینه‌ی مناسبی برای پذیرش در دانشگاه مقصد است.

ساختار انگیزه نامه

  1. پاراگراف نخست در انگیزه نامه، مهمترین قسمت این مدرک می باشد. اگر شروع انگیزه نامه جذابیت کافی را نداشته باشد، مخاطب اصلا برای ادامه خواندن ترغیب نمی شود که باعث از دست دادن شانس شما می شود.
  2. در بدنه متن انگیزه نامه که یک یا دو پاراگراف بعدی است به بیان تجربیات تحصیلی، دستاورد ها، سابقه تحقیقاتی و مهارت و تجربه، بپردازید. مواردی که ذکر می شود حتما باید به موقعیت تحصیلی مربوطه باید مرتبط باشد. در این قسمت اهداف‌های کوتاه مدت و بلند مدت باید بیان شود.
  3. در پاراگراف نهایی دلیل خود را برای انتخاب رشته و دانشگاه بیان کنید. برای این منظور بایستی اطلاعات بسیاری را در رابطه با رشته مورد نظر، گروه و اساتید و همچنین پروژه ها و تحقیقات دانشگاه در اختیار داشت.
  4. ‌در نهایت به جمع بندی متن باید پرداخت.

چرا استفاده از نمونه های رایج در اینترنت و متون انلاین توصیه نمی شود

  •  در ساختار متن انگیزه نامه در پاراگراف اول، ‌دلایل علاقه مندی به موقعیت مربوطه را توضیح می دهیم و اهداف و تجربیات را بیان می کنیم. این متن بر مبنای توانایی ها، تفکر، توانایی و سوابق شخصی می باشد. بنابراین در خروجی نهایی متون آنلاین، هیچ یک ار معیارهای بالا که کاملا شخصی باشد بیان نمی شود و هیچوقت قادر به نشان دادن این منحصر به فرد بودن نخواهند بود و در نهایت به ضرر افراد تمام می شود. از این رو با اولین مطالعه قطعا پذیرش متقاضای نادیده گرفته می شود.
  • در روند پذیرش، غالبا اولین بررسی که انجام می شود نگاه کلی به انگیزه نامه است تا ارزیابی شود که چگونه نوشته شده است. کمیته پذیرش و اساتید همیشه تعداد بسیاری اپلیکیشن دریافت می کنند و بنابر تجربه به راحتی متوجه می شونند که چه نوشته ای کپی شده است. در صورتی که متوجه شوند که این نوشته یک متن کپی شده است، به هیچ عنوان اپلیکیشن فرد بررسی نمی شود.


‌ ‌بنابراین به هیچ عنوان از نمونه های کپی شده استفاده نکنید و از آنها صرفا برای گرفتن ایده کمک بگیرید. هرچند نگارش و تنظیم انگیزه نامه مشکل است، اما شانس پذیرش خود را با کپی کردن از بین نبرید.

اشتباهات رایج در نگارش انگیزه نامه که باعث نادیده گرفتن توسط استاد می شود:

  1. پیوسته نبودن هر یک از پاگراف ها با یکدیگر. مطالب و محتویات متن انگیزه نامه بایستی طوری نوشته شود که پاراگراف ها از هم گسسته نباشند و صرفا خبری نباشد. بلکه باید روایتی از اهداف و علایق و توانایی های شما در امتداد هم باشد.
  2. تکرار دوباره رزومه خود بصورت تشریحی..
  3. ‌داشتن متنی یا خیلی رسمی و یا خیلی غیررسمی. متن باید مودبانه، نیمه رسمی باشد.
  4. ‌جزییات بیش از حد در مورد سابقه کاری یا تحقیقی. متقاضی بایستی می بایست فقط به جزییات مورد نیاز که بیانگر تجربه ای که در ارتباط با موقعیت مورد نظر است اشاره کند.

پیشنهاد مطالعه: نگارش استادی پلن | ثبت نام آزمون GRE Subject

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توسط
تومان