فرم ارزیابی وضعیت پرونده تحصیلی + مشاوره رایگان

اپلای چیست؟ | چگونه اپلای کنیم؟ | مراحل اپلای تحصیلی | درخواست اپلای

اپلای چیست
5/5 - (1 امتیاز)

اپلای چیست؟

به مجموعه اقدامات و فرایند هایی که در جهت اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه های خارج از کشور صورت می گیرد اپلای (apply) گفته می شود. در حقیقت در فرآیند اپلای (apply)، مجموعه اقداماتی مانند اماده سازی مدارک تحصیلی، نگارش نامه های مکاتباتی مانند انگیزه نامه تا مکاتبه با اساتید، اقدام برای ویزا و تهیه بلیت هواپیما صورت می گیرد. گرفتن پذیرش تحصیلی، admission ادمیشن مثل اقدام به درخواست ویزا و گرفتن فرم‌های مرتبط به ویزا، گرفتن وقت سفارت، به این موارد اپلای کردن گفته می شود و فردی که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه خارج از کشور را دارد، معروف به اپلیکنت applicant یا متقاضی است.

بطور کلی فرآیند اپلای از مراحل گوناگونی تشکیل شده است و برای شخصی که قصد دارد در خارج از کشور تحصیل کند بایستی با این مراحل آشنایی داشته باشد.

برای اپلای از کجا شروع باید کرد؟

اولین قدم در این زمینه تصمیم قطعی و مصمم می باشد. زیرا فرآیند اپلای مسیری پر هزینه و زمان بر است که در صورت عدم موفقیت باعث تاثیرات منفی دیگری در جنبه های شغلی و زندگی برای آن دسته از افرادی که بدون برنامه اقدام کرده اند می شود. بنابراین اگر شما تصمیم خود را برای اپلای گرفته اید، نیاز به برنامه ریزی دقیق و حساب شده دارید. بنابراین برای روشن شدن مسیر پیش رو در قدم بعدی برنامه ای دقیق یک سال آینده خود را تنظیم کنید و براساس این چارچوب قدم بردارید.

در قدم دوم پس از تصمیم گیری اولیه، باید به هدف و کشور مقصود و مطلوب خود فکر کنید که در چه کشوری قصد دارید تا تحصیل کنید. در این مرحله شما بایستی تمامی جنبه های کشور مقصد را مانند هزینه های زندگی، فرهنگ و آداب و رسوم کشور مربوطه، تنوع اقلیمی و آب و هوا، شرایط ویزایی که به دانشجویان برای تحصیل داده می شود، شرایط دریافت اقامت و کار پس از تحصیل را باید در نظر داشته باشید.

قدم سوم این است که پس از مشخص کردن کشور مربوطه، شروع به جمع اوری فهرستی از دانشگاه هایی که رشته مورد نظر شما را دارند کنید. سپس مدارک لازمه برای دانشگاه ها و ددلاین ها یی که در هر دانشگاه مشخص شده اند را بررسی نمایید و مدارک لازمه رو تهیه نمایید. پس از بررسی مدارک مورد نیاز هر دانشگاه، این مدارک را فراهم بایستی کرد. این مدارک می توانند مانند مدارک تحصیلی، نمرات ازمون های زبان انگلیسی تافل و آیلتس یا جی آر ای بر اساس نیاز دانشگاه مورد نظر است.

در این گام نامه ها و اسناد ضروری را بایستی نگارش کرد. این نامه ها شامل رزومه یا CV متناسب با رشته تحصیلی شما، نوشتن انگیزه نامه یا SOP ، نوشتن کاورلتر متناسب با درخواست دانشگاه می باشد.

پس از آماده شدن تمامی مدارک و بررسی تمامی دانشگاه ها و کشورهای مورد نظر شروع به مکاتبه با دانشگاه و اساتید بایستی انجام دهید. این فرآیند مکاتبه یا بدون واسطه و مستقیم با استاد است که در این حالت بایستی با ایمیل نظر استاد را به خود جلب کنید. در برخی موارد نیز شما باید از طریق یک سیستم یکپارچه که توسط دانشگاه طراحی شده است شروع به اپلای نمایید. مکاتبه با اساتید مهمترین بخش برای دریافت پذیرش و بورسیه تحصیلی می باشد و پیشنهاد می شود اگر به دنباله فاند تحصیلی هستید این بخش را جدی بگیرید.

گام بعدی گرفتن توصیه نامه می باشد. این بخش زمانی اتفاق می افتد که شما توانسته اید پذیرش اولیه داشته باشید و شروع به پر کردن اپلیکیشن فرم  کرده باشید. در این مرحله را می تواند نقش مهمی برای دریافت پذیرش تحصیلی و دریافت ویزا برای شما داشته باشد.

پیشنهاد مطالعه: مهاجرت به کانادا

اپلای چیست

مدارک لازم برای اپلای

رمز موفقیت در گرفتن فاند و پذیرش از دانشگاه، جلب رضایت استاد مربوطه قبل از شروع بررسی پرونده ها توسط کمیته پذیرش دانشگاه است. بنابراین قبل از شروع مکاتبه با اساتید حتما زمینه کاری و آخرین مقالات استادان مربوطه را بررسی کنید و همچنین بررسی کنید که استاد مربوطه فاند داشته باشد تا شما رو تحت حمایت مالی قرار بدهد. همراه با ایمیلی که به استاد مربوطه ارسال می کنید، حتما رزومه تحصیلی خود را برای استاد مورد نظر ارسال کنید.

رزومه یا CV

نگارش یک سی وی یا رزومه امری بسیار مهم در اولین قدم برای مکاتبه با استاد است. زیرا پس از مطالعه ایمیل شما توسط یک استاد رزومه شما را مورد بررسی قرار می دهند تا به سوابق تحصیلی شما مورد سنجش قرار دهند. سی وی شما معمولا از سه قسمت تشکیل می شود که هر یک باید به صورت منحصر بفرد توسط شما نوشته شود:

  • مشخصات فردی
  • سوابق تحصیلی و کاری
  • قابلیت ها-استعدادها-افتخارات و تجارب

انگیزه نامه یا SOP

انگیزه نامه یا sop در حقیقت بیانگر اهداف و چشم انداز شما از آینده و تحصیل می باشد. هر دانشگاهی براساس سیاست های خاص خود قرمت و قالب هاو حتی اسامی خاصی را برای  SOP  قرار داده است. از این رو قبل از نگارش انگیزه نامه حتما بایستی به دستورالعمل ها دانشگاه توجه شود. البته این نکته را فراموش نکنید و هیچ وقت برای نوشتن SOP از نوشته های دیگران کپی برداری نکنید. این کار قطعا باعث حذف شما از پروسه اپلای خواهد شد.

آزادسازی مدارک دانشگاهی و ترجمه رسمی مدارک

برای دریافت مدارک تحصیلی دانشگاه ابتدا بایستی فارغ التحصیل شده باشید. سپس با خرید یا آزاد سازی از طریق کاریابی اقدام به ازاد سازی مدارک خود نمایید. در این مسیر شما ابتدا باید ریزنمرات و دانشنامه خود را با مهر دانشگاه و سپس تایید آن ها در وزارت علوم دریافت نمایید. سپس در دارالترجمه رسمی ترجمه نمایید و مهر دادگستری و وزارت علوم را بر روی آن درج نمایید.

مدارک آزمون های زبان

یکی از مهمترین مدرک لازم برای اپلای داشتن نمره آزمون های تافل یا آیلتس یا جی آر ای است. از این رو برای اطلاع از حداقل نمره مناسب هر دانشگاه و نوع امتحان اول باید به سایت دانشگاه مورد نظر مراجعه کنید. از آنجایی که اپلای پروسه رقابتی است به این نمرات حداقلی اکتفا نکنید و برای نمرات بالا بجنگید.

توجه به هزینه های اپلای

یکی از مسائل اپلای هزینه های این فرآیند است. بهتر است در زمان شروع اپلای و برنامه ریزی کل هزینه را به صورت نسبی تخمین بزنید. این هزینه ها شامل پرداختها ارزی مانند

  • هزینه موسسات بررسی مدارک مثل WES
  • هزینه ثبت نام آزمون های تافل و جی آر ای.
  • ریپورت نمرات تافل و جی آر ای.
  • هزینه Application Fee دانشگاه ها
  • هزینه های تعیین وقت سفارت

در این بین نیز هزینه های ریالی وجود دارند که عبارتند از:

  • هزینه ترجمه مدارک
  • هزینه کلاس های آموزشی زبان
  • هزینه مسافرت برای مصاحبه سفارت
  • هزینه آزادسازی مدارک دانشگاهی
  • و. . .

فهرست بالا به‌صورت خلاصه و کلی، شامل تمامی مراحل اپلای است که ممکن است بیش از یک سال به طول بیانجامد. همان‌طور که مشخص است، فرایند اپلای، فرایندی طولانی و پرهزینه، فرایندی با دشواری‌ها و چالش‌های فراوان و موانع متعدد است. تجربه نشان می‌دهد تنها کسانی در این فرایند موفق می‌شوند که از اراده کافی، پشتکار و سرسختی لازم برخوردار باشند و به‌سادگی تسلیم سختی‌های مسیر نشوند.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توسط
تومان