آزادسازی مدرک از طریق کاریابی و حل مشکل ۶ ماهه با جمعی از دانشجویان

آزادسازی مدرک
5/5 - (4 امتیاز)

آزادسازی مدرک تحصیلی

یکی از دغدغه های دانشجویانی که در دانشگاه های دولتی ایران تحصیل کردند نحوه آزادسازی مدرک تحصیلی برای مهاجرت و اپلای است. دانشجویانی که در دانشگاه های دولتی تحصیل کرده اند باید به تعداد سالهایی که از تحصیل رایگان برخوردار بوده اند به کشور خدمت کنند. معیار تعیین سالهای خدمت بر اساس نوع پذیرش در کنکور کارشناسی یعنی منطقه های ۱،۲ و ۳ و مقطع تحصیلی دانشجو می باشد که در گواهی نامه موقت فارغ التحصیلی ذکر شده است.

با وجود رایگان بودن تحصیل برای این دانشجویان، زمانی که دانشجو بخواهد برای مهاجرت تحصیلی، اپلای و … اقدام کند و به اصل مدرک خود نیاز داشته باشد لازم است مدرک خود را آزاد کند. ما در این نوشتار راهکار هایی را پیشنهاد می کنیم که بدون کمترین هزینه ای بتوانید مدرک خود را آزاد کنید.

روش های آزادسازی مدرک تحصیلی دانشگاه دولتی (دوره روزانه)

همانطور که شرح داده شد دانشجویانی که در دانشگاه دولتی تحصیل کرده‌اند در ازای تحصیل رایگانی که در اختیار داشتند موظفند بعد از پایان تحصیل به خدمت دولت در آمده و دارای تعهد خدمت به دولتند. به همین دلیل دانشگاه بعد از فارغ التحصیلی اصل مدرک شخص را نگه می دارد تا زمانی که دانشجو تعهد به خدمت خود را به اتمام رساند. اما در صورتی که دانشجو نیاز به اصل مدرک داشته باشد به ۵ روش می تواند مدرک خود را آزاد کند که عبارت اند از:

  • پرداخت نقدی هزینه
  •  نامه کاریابی (اداره کار)
  •  سابقه بیمه (سال‌های خدمت)
  • دانشجویان بورسیه
  • دانشجویان متعهد به خدمت به آموزش پرورش

در ادامه این نوشته به طور گام به گام روش آزادساری مدرک دانشگاه های دولتی دوره روزانه را با ارائه نامه عدم کاریابی توضیح خواهیم داد:

نحوه گام به گام آزادسازی مدرک تحصیلی از طریق کاریابی

گام اول تسویه حساب با دانشگاه: دانشجو باید بلافاصله پس از فارغ التحصیلی با دانشگاه خود تسویه حساب کرده و تمام بدهی ها، وام ها را پرداخت کند.

گام دوم ثبت نام در سامانه سجاد: برای آغاز فرآیند لغو تعهد خدمت باید در سامانه سجاد یا همان سامانه جامع امور دانشجویان ثبت نام نمایید. نشانی سایت سجاد portal.saorg.ir  می باشد. در ادامه فرم های لازم را پر کرده و مدارک خود را در سامانه بارگذاری کرده و به قسمت (لغو تعهد) مراجعه کنید.

گام سوم روش آزادسازی مدرک خود را مشخص کنید: از آنجایی که روش های متفاوتی برای آزادسازی مدرک وجود دارد شما باید در این مرحله نوع درخواست خود را مشخص کرده و انتخاب کنید با چه روشی قصد دارید مدرک خود را آزاد کند. که در اینجا باید از طریق عدم کاریابی اقدام کنید.

گام چهارم ثبت نام در موسسه کاریابی: در روش آزادسازی مدرک از طریق کاریابی باید در یکی از موسسات کاریابی معتبر ثبت نام کنید. از این لحظه باید صبر کنید؛ در صورتی که به مدت ۶ ماه موسسه کاریابی نتواند برای شما در ارتباط با تخصصتان فرصت شغلی را مهیا کند و فرصت شغلی مناسب شما از طریق موسسه معرفی نشود نامه ای تحت عنوان عدم کاریابی برای شما صادر می گردد.

گام پنجم ارائه نامه عدم کاریابی به وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی: بعد از صدور نامه عدم کاریابی از طرف موسسه کاریابی و دریافت آن؛ شما باید نامه را به وزارت کار،تعاون و رفاه اجتماعی محل زندگی خود ارائه دهید.

گام ششم بررسی وزارت کار: در این مرحله وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی مدارک ارائه شده از سوی شما را بررسی می کند و نتایج را به اداره کل مرکز استان اعلام می کند.

گام هفتم مکاتبات نهایی اداره کل مرکز استان با دانشگاه محل تحصیل متقاضی در خصوص لغو تعهد

گام هشتم بارگذاری نامه در سامانه سجاد: در این مرحله مدارک و نامه کاریابی را در سامانه سجاد بارگذاری کرده و برای تسریع در کارها با دانشگاه محل تحصیل خود تماس گرفته و یا به صورت حضوری مراجعه کنید تا دانشگاه مدارک شما را بررسی کند. در این مرحله بسته به دانشگاه شما یک هفته تا ۲۰ روز کاری زمان لازم دارید تا مدارک و نسخه اصلی دانشنامه و ریز نمرات شما آماده شده و در اختیار شما قرار گیرد.

آزادسازی مدرک

مقاله مفید: شرایط و قیمت آزاد کردن مدارک

قانون فرصت ۶ ماهه چیست؟

از جمله سوالاتی که ذهن دانش آموختگان را به خود مشغول می کند این است که تا چه زمانی فرصت داریم برای آزادسازی مدرک از طریق کاریابی اقدام کنیم؟ یکی از مهمترین مسائل در رابطه با آزادسازی از طریق نامه عدم کاریابی زمان مناسب برای درخواست به آزاد سازی است. بر اساس ابلاغیه وزارت علوم در تاریخ  ۱۳۹۶/۱۱/۲ فارغ التحصیلان به مدت ۶ ماه فرصت دارند تا در موسسات کاریابی تقاضای کار کنند.

البته لازم به ذکر است امکان لغو و تغییر ابلاغیه ها و تبصره ها و قوانین در این خصوص همیشه وجود دارد.

برای آزادسازی با نامه عدم کاریابی به این نکات توجه کنید:

از زمان صدور کارت پایان خدمت دانشجویان پسر و یا معافیت دائم آنها باید مدت ۱ سال گذشته باشد تا بتواند اقدام به آزاد سازی مدرک از طریق عدم کاریابی کند. هیچ گونه بیمه و در سازمان ها و ارگان های دولتی و خصوصی برای شما رد نشده باشد و هیچ گونه فرصت شغلی مرتبط با رشته و تخصص خود نباید داشته باشید. در زمان دریافت نامه عدم کاریابی نباید در مقاطع بالاتر مشغول به تحصیل باشید در این صورت امکان آزاد سازی مدرک برای شما وجود ندارد.

پیشنهاد مطالعه: نحوه دریافت مدارک تحصیلی از دانشگاه ها

دیدگاه کاربران
  • applicant 14 جولای 2021 / 09:51

    sepas. mofid bood mamnoon

  • لاله 14 جولای 2021 / 09:54

    من لیسانس رو خواستم با سابقه کار آزاد کنم، خیلی سخت گیری می کنن.

  • محبوبه شادی 14 جولای 2021 / 13:24

    خیلی مختصر و مفید بود. متشکر. یه سوال داشتم. هیچ راهی نداره اگه بیشتر از شش ماه گذشته باشه و بتونم با کاریابی ازاد کنم مدرکم رو؟

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توسط
تومان