مهاجرت تحصیلی | مزیت و معایب تحصیل در خارج از کشور

مهاجرت تحصیلی
4.2/5 - (4 امتیاز)

مهاجرت تحصیلی و معایب و مزایای آن

امروزه به علت های فراوانی نظیر آموزش های سطح بالا، رفاه زندگی، آرامش و کیفیت زندگی بسیاری از افراد به دنبال مهاجرت تحصیلی در کشورهای مورد علاقه خود هستند. در این بین بیشترین گروهی که همواره بخشی از امارهای مهاجرین را تشکیل می دهد، دانشجویان هستند.

علاوه بر این در بسیاری از کشورها به علت تغییر جمعیت و تحولات منفی، روز به روز منجر به کمبود وکاهش نیروی کار می شود. در این بین، دانشجویان بین المللی به عنوان بهترین گزینه هستند.

☑️ پیشنهاد مطالعه: مشاوره رایگان تحصیل در استرالیا

براساس آمارهای منتشر شده،

مزیت ها و معایب تحصیل در خارج از کشور

تحصیل در خارج از کشور یک تجربه بسیار جدید و متفاوت با سایر تجربه ها هست و برای بسیاری از افراد، به یاد ماندنی ترین تجربه است. مزیتی مهاجرت تحصیلی با توجه به شرایط و خواسته های هر فرد یا دانشجو مشخص می شود.

مزیت های مهاجرت تحصیلی

۱- کیفیت آموزش عالی

آموزش و سیستم های آموزشی و کیفیت ارائه ان، یکی از مهترین دلیل هایی است که باعث می شود تا دانشجویان مهاجرت تحصیلی را تنا گزینه پیش روی خود ببینند. علاوه بر این، محدودیت در ارائه زمینه های مختلف تحصیلی نیز باعث می شود تا بسیاری از افراد برای موضوعات مورد نظر خود به دنبال کشوری باشند که این مباحث را مطرح کرده باشند. از این رو مهاجرت تحصیلی به دانشجویان این امکان می دهد تا علاوه بر اخذ مدرک از داشگاه های مطرح بین المللی، به تقویت مهارت های ارتباطی متناسب با اقلیم و فرهنگ های بپردازند.

۲- موقعیت شغلی و ارتقا آن

یکی دیگر از مزیت های مهاجرت تحصیلی، اخذ ویزای تحصیلی و study permit  برای افرادی است که توانسته اند پذیرش بگیرند. با داشتن این مجوز، دانشجویان اجازه دارند که در بعضی از کشورها به صورت پاره وقت مشغول به کار شوند. به عنوان نمونه در کشوری مانند کانادا، دانشجویان مجاز هستند ۲۰ ساعت در هفته مشغول به کار شوند.  همچنین دانشجویان می توانند با تحصیل در کالج ها خیلی سریعتر از دانشجویانی که در دانشگاه های تحصیل می کنند به محیط کاری وارد شوند.

در کنار این موارد، ویزای کاری یکی از محبوب ترین روش های مهاجرتی است که  ذهن هر شخصی را درگیر خود کرده است. با توجه به محدودیت هایی که در روش های کاری وجود دارد و پروسه ای بسیار زمانبر است، مهاجرت تحصیلی می تواند به عنوان یکی از گزینه های جایگزین باشد.

همچنین به دلیل استانداردهای آموزش عالی در خارج از کشور، دانشجویانی که در خارج از کشور تحصیل می کنند در کشور خود از فرصت های شغلی و نقش شغلی بالاتری برخوردار خواهند شد.

۳- بالا رفتن کیفیت زندگی

مهاجرت به یک کشور پیشرفته می تواند باعث شود تا یک شخص سطح بالاتری از کیفیت زندگی را تجربه نماید و از امکانات جامعه لذت کافی را ببرد.

۴- یادگیری زبان جدید

به واسطه تحصیل در کشوری دیگر، یادگیری زبان و ارائه مدرک زبان از ضروریات مهاجرت تحصیلی است.  شرایط مدرک مورد نیاز زبان برای هر کشور و مقطعی متفاوت است و متناسب با شرایط تعیین می شود.

۵- استقلال

در کنار این مزیت ها، تحصیل در خارج از کشور دید و نگرش استقلال شما از خانواده را تقویت می کند و همچنین کمک می کند تا یک سبک زندگی مستقل ایجاد نمایید. دانشجویان با تحصیل در کشورهای دیگر استقلال لازم برای زندگی تنها و مدیریت آن را آموزش می بینند.

معایب مهاجرت تحصیلی

۱- غربت و دوری از خانواده و دوستان

به علت مسائل فرهنگی و تمدنی، ایرانیان بیشتر از هر جامعه دیگری به خانواده خود وابسته هستند و در مهاجرت دوری از خانواده مهمترین دغدغه برای مهاجران است. اما برای رسیدن به موفقیت باید یکسری مسائل را نادیده گرفت و برای آینده بهتر تحمل این مسئله راحتتر خواهد شد.

۲- هزینه ها و شهریه های تحصیلی

هزینه زندگی و تحصیل در کشور های مطرح و بین المللی نظیر آمریکا، کانادا، استرالیا و … در مقایسه با سایر کشورها به مراتب بیشتر است. هزینه های سفر، شهریه، مسکن، حمل و نقل و غیره بسته به نوع مقصد، دانشگاه و اینکه آیا شغل پاره وقت، بورسیه تحصیلی یا کمک مالی دارید، هزینه های بسیار متفاوت را به همراه دارد. همچنین به دلیل تفاوت نرخ ارز این موضوع بسیار محسوس است. بنابراین برای تامین ان نیاز به یک حامی مالی دارید. علاوه بر حامی مالی و در صورت داشتن رزومه خوب نیز می توانید از بورسیه های تحصیلی که توسط دانشگاه ها و دولت ها ارائه می شوند استفاده نمایید. در کنار این دو گزینه، کار دانشجویی نیز می تواند گزینه مهم دیگر برای تامین هزینه های مالی در نظر گرفته شود.

۳- شوک فرهنگی

به محض ورود به کشور مورد نظری که قصد تحصیل در آن را دارید، دانشجویان بین المللی غالباً در تحقق انتظارات از سوی نهادها دچار شوک فرهنگی و مشکلات می شوند.

کدام کشور برای تحصیل مناسب تر است؟

انتخاب برترین کشور برای مهاجرت تحصیلی متناسب با شرایط هر فرد متغیر است. علاوه براین یکی از روش های کسب اقامت در کشور های برتر دنیا مهاجرت تحصیلی است. از این رو در قدم اول، باید هدف خود را از مهاجرت تحصیلی  مشخص نمایید که برای چه چیزی اصلا قصد اپلای دارید.

معمولا کشورهایی مانند انگلستان، آمریکا، استرالیا و کانادا جزء مقاصد برتر برای دانشجویان است. حال برای انتخاب یک کشور بایستی هدف خود را تعیین که برای اقامت یا شغل یا بورسیه و یا علم است که کشوری را انتهاب می کنید.

کشورهای برتر در اروپا به عنوان مقاصد مورد توجه همگان کشورهایی مانند سوئد، آلمان، اتریش، سوئیس، دانمارک، فنلاند، هلند، بلژیک، انگلستان هستند که به عنوان برترین کشورهای اروپایی در زمینه تحصیل معروف هستند می شوند.

اسناد و مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی

هر کشور، هر دانشگاه و هر رشته ای مدارک خاص خود را دارند. با این حال یکسری مدارک بصورت عمومی و رایج برای تحصیل در مقطع ارشد و دکتری هستند که شامل موارد زیر می باشند.

  1. پاسپورت
  2. شناسنامه و کارت ملی
  3. مدارک تحصیلی و ریز نمرات
  4. مدرک زبان یکی از آزمون های ایلتس، تافل
  5. رزومه و انگیزه نامه
  6. گواهی تمکن مالی و….

هزینه های تحصیل در دانشگاه های خارجی

در اکثر دانشگاه های دنیا، تحصیل در مقطع دکتری رایگان است و به دانشجویان این مقطع بورسیه ای نیز اهدا می شود. مقدار شهریه با توجه به دانشگاه و رشته تحصیلی متفاوت است. در کشورهایی نظیر دراتریش، سوئیس و آلمان، دانشگاه فقط هزینه ناچیزی تحت عنوانی برای ثبت نام دانشجو دریافت می کنند که مبلغ آن در حد ۳۰۰ – ۴۰۰ صد یورو است.

شرایط گرفتن بورسیه تحصیلی

بنا بر تجربه، مشاهده شده است که بسیاری از دانشجویان برای تحصیل خود نت تنها هزینه ای را پرداخت نمی کنند بلکه حقوق ماهیانه نیز از دانشگاه محل تحصیل خود دریافت می کنند. فقط مستلزم این است که از رزومه خوبی برخوردار باشید  و از روند اخذ آن آگاهی کافی داشته باشید

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توسط
تومان